Van Landschoot matrassen

Matrassen: Polyether

Polyether is een kunststof polyetherschuim met weinig veerkracht.
Comfort en duurzaamheid worden vooral bepaald door het soortelijk gewicht (SG), het gewicht van de grondstoffen per m³ schuim. Het polyetherschuim kan gemaakt worden met veel lucht of minder lucht, dat wordt aangegeven met het soortelijk gewicht (SG). Een matras met SG 20 heeft schuim dat 20 kg/m³ weegt, een matras van SG 40 heeft een schuim dat 40 kg/m³ weegt, wat natuurlijk duurzamer is. Bij een hoger soortelijk gewicht neemt de duurzaamheid van de matras toe. Onafhankelijk van het soortelijk gewicht kan polyetherschuim soepeler of stugger geproduceerd worden. Polyether heeft een gesloten celstructuur waardoor dit minder vocht opneemt en relatief warm aanvoelt. Meestal gaan polyether matrassen niet zo lang mee en hebben ze een laag corrigerend vermogen.

Matrassen: Koudschuim

Koudschuim is een polyurethaanschuim, maar wordt niet op een hoge temperatuur geproduceerd.
Koudschuim heeft van nature uit een open celstructuur, waardoor het materiaal heel goed ademt en goed vocht opneemt. Het materiaal heeft een hoog comfort en een heel lange levensduur. Kuilvorming komt bij koudschuim zo goed als niet voor. Koudschuimmatrassen zijn in de regel goede matrassen en de unieke eigenschappen zijn best hoog te noemen. Een koudschuimmatras heeft een open cel structuur waardoor deze goed vocht opneemt en niet warm aanvoelt en er geen ligkuil in kan komen.

Matrassen: Pocketveer

Pocketvering betekent letterlijk: “zakjesveer”.
Een pocketvering matras is een matras gevuld met veertjes die afzonderlijk zijn verpakt in zakjes. Dat zakje is gemaakt van een synthetische non-woven materiaal. Het zakje om de veer zorgt ervoor dat ieder veertje zich, onafhankelijk van de anderen, kan aanpassen aan de vormen van uw lichaam. Het aantal veertjes in de matras bepaalt hoe nauwkeurig het matras zich aan u kan aanpassen. Pocketveringmatrassen zijn leverbaar met respectievelijk 240 & 300 veren /m². Dit bepaalt voor een groot gedeelte de kwaliteit, levensduur en comfort van de matras. Een matras met 5 ergonomische comfortzones zorgt ervoor dat de uitstekende delen (schouders) en de zwaardere delen (buik/heup) evenredig worden ondersteund. Matrassen met 7 ergonomische comfortzones zorgen ervoor dat alle lichaamsdelen (hoofd, schouders, taille, heup, bovenbeen, onderbeen en voeten) evenredig worden ondersteund. Deze comfortzones zijn symmetrisch opgebouwd. Hierdoor kan de matras regelmatig gedraaid worden en vergroot de duurzaamheid van de matras.

Matrassen: Hoog-laag micropocketveer

Micropocketvering betekent letterlijk: “micro zakjesveer”.
Een micro-pocketvering matras is een matras gevuld met veertjes die afzonderlijk zijn verpakt in zakjes. Dat zakje is gemaakt van een synthetisch non-woven materiaal. Het zakje om de veer zorgt ervoor dat ieder veertje zich, onafhankelijk van de anderen, kan aanpassen aan de vormen van uw lichaam. Door toepassing van een nieuwe techniek met afwisselend zowel hoge als lage pocketveren is er een systeem ontstaan dat voor bijna iedere gewichtsklasse te gebruiken is. Deze actief verende matras met bandstaal rondom is zeer soepel en sluit perfect aan bij het lichaam, ongeacht het lichaamsgewicht van de slaper. Micro-pocket veren bieden wij enkel aan in 7 comfort zones. De 7 zones zorgen ervoor dat alle lichaamsdelen (hoofd, schouders, taille, heup, bovenbeen, onderbeen en voeten) evenredig worden ondersteund.

Matrassen: Bonnellveer

De bonnell binnenvering is de klassieker onder de binnenveringen.
De bonnell binnenvering is de klassieker onder de binnenveringen. Deze kern heeft zich al vele jaren bewezen. De kenmerkende dubbel-konische vorm en de wijze waarop de veren aan elkaar verbonden zijn, geven de bonnell zijn karakteristieke comfort. Een bonnell binnenveringsmatras heeft een progressieve veerkracht. Hoe meer gewicht op de veren komt te rusten, hoe meer deze onder spanning komen te staan en dus hoe meer tegendruk er is. Het is een heel goed ventilerend matras. Een bonnellmatras heeft 110 veren /m². Bonnell veren hebben goed ligcomfort en zijn duurzaam.

Matrassen: Visco / Nasa Schuim

Traagschuim wordt ook wel visco-elastisch polyurethaanschuim genoemd.
Traagschuim is een schuim van polyurethaan, net zoals polyetherschuim en koudschuim. Het bestaat uit holle cellen, die niet geheel afgesloten zijn, zodat de lucht in de cellen niet gecomprimeerd wordt als de cellen in elkaar gedrukt worden. Bij kamertemperatuur is het materiaal stug. Het materiaal wordt slapper op die plaatsen waar het door de lichaamswarmte wordt verwarmd. Daardoor zal het materiaal zich voegen naar de vorm van het lichaam, waardoor het gewicht van het lichaam beter verdeeld wordt over het contactoppervlak. Het materiaal reageert op warmte en druk. Het wordt zacht als het warm wordt. Met name bij traagschuim met een lang geheugeneffect is het schuim daarom ’s zomers zachter dan ’s winters. Doordat het op temperatuur en gewicht reageert, voegt het zich naar ieders lichaam.

Matrassen: Latex

De natuurrubber matraskern is vervaardigd uit het melksap van de rubberboom.
De natuurrubber matraskern is vervaardigd uit het melksap van de rubberboom (Hevea-Brassiliensis). Aan dit melksap worden allerlei materialen toegevoegd (bv. kalk) om het dik te krijgen waarna het in mallen wordt gegoten en verhit. Latex is rubber. Rubber neemt geen vocht op en is warm omdat het niet ademt. Enkele eigenschappen van natuurrubber zijn; z’n grote veerkracht en de rekbaarheid. Die grote rekbaarheid maakt een perfecte drukverminderende ondersteuning mogelijk.Latexmatrassen kunnen een kern hebben van natuurlatex of natuurrubber, of een kern van synthetisch rubber. Meestal is het een combinatie van beiden. De veerkracht van natuurrubber is groter dan die van synthetische latex en is ook zwaarder.

Meer informatie of vragen over Matrassen ?
Kom langs bij Van den Eijnde Woninginrichting en zonwering in  Someren

Van den Eijnde Woninginrichting en zonwering is gelegen in het Brabantse Someren-Eind.
Someren-Eind is gelegen in de stedendriehoek EINDHOVENHELMONDWEERT. Someren bestaat naast de hoofdkern Someren uit drie kerkdorpen: Someren-Eind, Someren-Heide en Lierop.  Someren is ook gunstig gelegen t.o.v. Heeze, Leende, Meijel, Asten, Deurne, Mierlo, Geldrop, Bakel, Milheeze, Maarheeze, Budel en Nuenen.

Bezoek ook onze Outdoor living website met alles over veranda's en zonwering! Klik hier