Blog

De look van de maand mei

Geïnspireerd door de voldoening van de lenteschoonmaak en het genot van een net huis – Een simpele look met zachte schaduwen van pastel roze gecombineerd met veelzijdige grijze tinten.

Nu de lente in het land is en de zomer niet meer ver weg is, hebben we onze winterjassen, sjaals en mutsen al lang weer weggelegd. Niet alleen onze kledingkasten, maar ook onze huizen krijgen een lenteschoonmaak. Tuinen worden weer opgefrist en de tuinmeubels kunnen weer naar buiten. Het is nu ook de perfecte timing om onze huizen op te ruimen, zodat het weer een fris en fijn gevoel uitstraalt.

Lentebloesems in verschillende kleuren sieren de tuinen en straten om ons heen. Het is de tijd van het jaar dat weer voor een positief gevoel zorgt en waar je nieuwe  energie uit haalt.

Deze look van de maand is geïnspireerd door de ‘kriebels’ van de lenteschoonmaak. Het verfrissen van je huis om dat heerlijk lentegevoel in huis te brengen. Hier bij Kobe hebben we de showroom ook volledig opgefrist en hebben we één van de kamers zo ingericht om deze look te verkrijgen. Het resultaat is een rustgevende, uitnodigende look die voor de zogenaamde lentekriebels zorgt.

Een frisse schoonmaak of een herindeling van je woonkamer, keuken of slaapkamer zorgt voor meer ruimte en geeft je de voldoening van een vernieuwend gevoel.

Kleurenpalet:

Voor deze rustgevende look hebben we ons laten inspireren op de kleurencombinaties van grijs en roze. Grijs, een veelzijdige kleur, heeft een dramatische ondertoon wanneer je het gebruikt in donkere tinten, maar zorgt voor kalmte wanneer je de zachtere grijstinten gebruikt.

Roze zorgt voor een gevoel van zachtheid en romantiek en brengt het aangename, frisse gevoel van de lentebloesems in je kamer. Intense roze tinten kunnen fel overkomen, terwijl de zachtere tinten voor een kalme en minimalistische sfeer zorgen.

Voor deze look hebben we gekozen voor een matte combinatie van grijs met zachte, roze pasteltinten. De combinatie van deze twee kleuren in je interieur zorgt voor een nette, rustgevende look. Grijs is een kleur die we vandaag regelmatig in verschillende interieurs zien en het blijft een makkelijke veelzijdige basis om te combineren met andere kleuren.

De roze kleurtinten zorgen voor een frisse, kleurige sfeer tegenover de grijze en zwarte kleuren in de kamer. De kleurovergang van de kleurtinten op de muur voegen een chique gevoel toe aan het geheel.

Zwart is de perfecte kleur om aan deze combinatie van roze en grijs toe te voegen en om zo een gebalanceerd geheel te krijgen. Het zwart kadert het geheel en is de perfecte neutrale kleur om met het grijze en roze te combineren. De kleuren versterken het gevoel van een frisse kamer en geeft het een subtiele, verfijnde uitstraling.
 

Styling Tips:

  • Te veel plaids en kussens verzameld tijdens de winter en heb je geen plaats meer om ze op te bergen? Je kan hier altijd een grijze of zwarte decoratieve mand voor gebruiken.
  • Heb je al banken of stoelen in grijze tinten? Neem dan gordijnen in lichte tinten van pastel roze. Gebruik deze kleuren ook in donkerdere tinten en laat ze terugkomen in de kussens, voetbankjes of in andere accessoires om meer dimensie in de kamer te creëren.
  • Gebruik lichtere stoffen zoals linnen en katoen om de luchtige en frisse look intact te houden. Kobe’s linnen stof Levanto of de katoenen Bacarole hebben mooie kleurnuances in het grijs en roze en zijn een prachtige aanvulling om je ramen mee te decoreren.
  • Hier en daar kan je wat roze kleurtinten toevoegen om het kleurthema te benadrukken. De balans tussen de  lichte tinten van het kleurenpalet en de intensiteit van het roze geeft een leuk accent aan het geheel. Zorg voor een goede balans hierin, laat de intensiteit van het roze de combinatie niet verstoren.
  • Het gebruik van lichtgrijs op de muren gecombineerd met verschillende donkere grijstinten in gordijnen of in meubelstoffen met hier en daar wat roze accenten, zorgen voor een mooie rustgevende uitstraling van je woonkamer of slaapkamer.
  • Om wat dimensie in het zachte kleurenpalet te krijgen, kan je kiezen voor stoffen met patronen. Ga voor een grafisch patroon zoals de Helene van Kobe waar het roze wordt uitgebalanceerd door het grijs en het zwart in de gordijnen. Zorg ervoor dat je in-betweens een lichte kleur hebben. Met de juiste balans in patronen en texturen met de bijhorende kleuren, kan je lagen en dimensie toevoegen aan je kamer.
  • In deze periode van het jaar zie je overal mooie bloesems in verschillende roze kleurnuances. Gebruik deze bloesems als inspiratie om deze mooie tinten in je interieur te krijgen.
    Metalen accenten in je accessoires voegt glamour en elegantie toe aan je interieur. Koper gekleurde metalen laat het roze in je kamer eruit springen en voegt wat glans toe aan het kleurenpalet. Kies je voor de antracietkleuren in je gebruikte metalen dan krijg je meer een industriële chique look.

Bezoek ook onze Outdoor living website met alles over veranda's en zonwering! Klik hier