Blog

The basics of Industrial

Deze maand zijn de stylisten van Kobe  geïnspireerd door de populaire Industriële stijl. Ze hebben een look gecreëerd, genaamd “The basics of Industrial”. De mix van de verschillende texturen en materialen, die gebruikt zijn in deze look, zorgen voor een mooi palet om mee te werken.

De industriële stijl wordt vooral toegepast bij het decoreren van lofts, magazijnen, werkplaatsen en oudere gebouwen, die omgevormd zijn tot woningen. De stijl is ook populair geworden voor appartementen en huizen. Ruwe oppervlaktes en materialen staan centraal in deze stijl. Een onafgewerkte muur en pijpleidingen die zichtbaar zijn, zijn de eerste dingen waaraan je denkt bij deze stijl. Hout, staal en metalen zijn veel gebruikte materialen. Decoratieve details tegen de muur worden tot een minimum herleid en hebben een versleten, ruwe structuur.

Kleurenpalet:

De kleur grijs en zijn nuances zijn de hoofdingrediënten van deze look. Zwarte accenten en een witte basis met variërende stoftexturen creëren diepte en dimensie. Grijs zorgt voor het functionele aspect van de stijl, door de neutrale kleur komen de texturen en patronen op een gebalanceerde manier naar voor.
De zwarte kleur komt terug in de matte, metalen lamp en in de verschillende stoffen die worden gebruikt op de bank. Dit accentueert het industriële thema van de kamer. De eenvoud van de stijl wordt bereikt door het gebruik van dit kleurenpalet en de decoratieve elementen.

Styling Tips:

Een aantal zichtbare bakstenen in de muur of een onafgewerkte betonnen muur zijn ideaal voor de industriële look. Je kan ook kiezen voor een grijze accentmuur om dit effect te krijgen. Voeg een karpet met een ruwe textuur toe aan het geheel. Industriële lampen zijn heel trendy en zijn beschikbaar in vele kleuren en vormen.  Bijvoorbeeld oude fabriekslampen.

Ruwe en matte metalen accessoires zijn ideaal voor deze look. Beperk het wel tot een minimum om het ruime en nette gevoel van de kamer te behouden en de meubels, gordijnen en accessoires die je plaatst alle aandacht krijgen. Warme neutrale tinten gaan goed samen met deze look. Grijs is ook een goede basiskleur voor eventuele andere accentkleuren toe te voegen. Planten voegen altijd leven toe aan een kamer. Planten met grote bladeren zijn een prachtige toevoeging aan deze look. Gebruik stoffen met een grove textuur bij de grote meubelstukken en voeg accenten toe aan de kussens. Stoffen zoals de Borana of de Serval hebben een grove wollen structuur, die heel goed samengaat met deze stijl. Door lagen toe te voegen door middel van kussens, creëer je een warme en comfortabele look. Kunstleer zoals deNovara is ook ideaal om in deze look te gebruiken.

Hoge plafonds zijn typerend voor de industriële look. Crosby is een stof met een ruwe metallische linnenlook, die voor extra hoogte kan zorgen. Gebruik de Lucca of de Cubewanneer je een meer neutrale stof wilt gebruiken.

Voeg hoogte toe aan je kamer door kamerhoge stoffen te gebruiken, die je van het plafond tot de vloer laat vallen. Cortona en de Levanto zijn zeer geschikte stoffen voor deze stijl. Voor een meer metallische look kan je gaan voor de Ekon of de Lines.

Door het gebruik van lichte basiskleuren bij de transparante stoffen, voeg je het noodzakelijke lichtelement toe aan het grijze kleurenpalet. Combineer vitrages zoals deLocking CS of Sousta CS voor een natuurlijke look. De Divine FR of de Buccari CS kan je gebruiken voor een metallic tint.

Bezoek ook onze Outdoor living website met alles over veranda's en zonwering! Klik hier