Linoleum vloer

Linoleum

Maak kennis met Marmoleum. Een fascinerende wereld van kleuren en dessins. Met een breed scala aan collecties biedt Marmoleum ongekende mogelijkheden. Ons doel is een excellente vloer met optimale eigenschappen voor elke omgeving. Een hygiënische vloer, geïnspireerd door de natuur. Forbo’s linoleumvloeren, bekend onder de merknaam Marmoleum, staan voor veelzijdigheid, duurzaamheid en kracht. Een materiaal dat zowel ecologisch als economisch waarde toevoegt aan alle moderne en eigentijdse architectuur.

Linoleum / Marmoleum Piet BoonPiet Boon over de  Zaanse roots van Linoleum

Tot voor kort mocht ik altijd letterlijk alleen maar ruiken aan marmoleum. als echte zaankanter woon ik namelijk al mijn hele leven onder de rook van assendelft, waar die beroemde vloer wordt gemaakt uit onder andere lijnolie. Iedereen die hier is opgegroeid, kent de kenmerkende, niet onprettige geur daarvan. Net als de geur van cacao en van de koekjes van verkade, die ook regelmatig in de zaanse lucht hangt. Het voelde voor mij daarom extra bijzonder toen ik niet langer alleen mocht ruiken aan marmoleum, maar een eigen marmoleumcollectie mocht samenstellen.

Los van het jeugdsentiment heb ik marmoleum altijd een prachtig materiaal gevonden. Het is een natuurlijk product, heeft een heel mooie uitstraling, is duurzaam, haast onverwoestbaar, heel praktisch en het heeft de rust en eenvoud die een vloer naar mijn opvatting moet hebben. De filosofieën van marmoleum en Piet Boon passen gewoon naadloos bij elkaar. Het zal duidelijk zijn dat ik oprecht trots ben op marmoleum Selected by Piet Boon, de collectie die we presenteren in dit magazine. Het is een uitgebalanceerde selectie, waarmee we de keuze vergemakkelijken voor iedereen die zich verwant voelt met onze ideeën over wonen. Het mooie is naar mijn idee ook dat marmoleum niet alleen dichtbij mijn eigen roots ligt, maar eigenlijk bij die van iedereen, omdat het zo’n natuurlijke, comfortabele vloer is.

Marmoleum een natuurlijke en duurzame vloer met een heel prettige uitstraling

“mijn filosofie is eigenlijk heel simpel,” vertelt piet Boon in zijn aangename, lichte studio op fietsafstand van amster- dam. “Bij een huis, of welk gebouw dan ook, draait alles om de kwaliteit van materialen, afwerking en details. Ik ben ooit begonnen met een aannemersbedrijf. al heel snel raakte ik gefrustreerd omdat ik niet de kwaliteit kon bouwen die ik voor mezelf eiste, simpelweg omdat het ontwerp dat niet toeliet. Daarom ben ik zelf gaan tekenen, zodat alles wat ik  maakte deugdelijk en functioneel zou zijn. Het bestaat voor mij niet dat een indeling achteraf niet praktisch blijkt te zijn, een deur naar de verkeerde kant open gaat, een kozijn gammel is of een vloer niet goed aansluit. Het aannemersbedrijf heb ik lang geleden verkocht, maar kwaliteit is mijn filosofie gebleven. voor mij hangt daar een bepaalde materiaalkeuze mee samen: hout, steen, beton, riet, zink. Stoere, natuurlijk materialen. Marmoleum past perfect in dat rijtje: een natuurlijke en duurzame vloer met een heel prettige uitstraling. Esthetisch is het vergelijkbaar met beton, wat ik heel mooi vind, maar het voelt wat behaaglijker en is soms makkelijker toepasbaar. Daarbij is marmoleum anti-allergisch, wat essentieel kan zijn voor iemands wooncomfort.

Mijn huis is jouw huis

“Ingetogen kleuren, solide vormen, heldere lijnen, hoge deuren en plinten, dat zijn elementen van mijn handschrift. maar wat ik veel belangrijker vind, is dat een huis herkenbaar is als het huis van de bewoners en niet als een piet Boonhuis. Het is jouw huis, jij gaat erin wonen, jij moet het mooi vinden. Ik probeer met mijn team zo goed mogelijk te vertalen wat iemands droom is en uiteindelijk te verrassen met iets dat zelfs verder gaat dan dat. Het mooiste is als we mensen daarbij het gevoel geven dat het helemaal bij hen zelf vandaan is gekomen, wat in feite ook zo is. Om dat te kunnen bereiken, hebben we vier basisstijlen gefor- muleerd, waarvan we er steeds één als uitgangspunt nemen, die het dichtst bij de wensen en het karakter van de opdrachtgever ligt. De eerste is Originals, waar mijn eigen huis onder valt: gewoon stoer en ongepolijst, maar toch behaaglijk. Ons huis past als een warme deken om ons  heen. Beach is de tweede stijl, met bijvoorbeeld kleuren die bij de zee passen en materialen die aan de kust mooi verweren zonder kapot te gaan. Dat is echt een specialiteit geworden, ook omdat ik zelf ongelooflijk van het strand houd. als ik even helemaal weg wil om te resetten, ga ik kitesurfen. Dan heb je echt geen tijd om na te denken over welke kant een deur op moet draaien. New Luxury is een wat chiquere, kosmopolitische stijl die we nu bijvoorbeeld toepassen in een appartementencomplex op park avenue in New York, dat we in zijn geheel aan het verbouwen en inrichten zijn. De vierde categorie is Living in Small Spaces, wat natuurlijk heel actueel is. Niet alleen in Azië, maar ook hier. Elke kleur marmoleum die we ontworpen hebben past in een andere sfeer: black past bij New Luxury, blauw bij Living in Small Spaces, natuurtinten bij Originals en Beach.”

Geluk op maat

“van een vloer verlang ik vooral dat die niet te aanwezig is. Het is letterlijk en figuurlijk de basis en een prettig interieur begint bij een mooie, kalme basis. Een vloer moet dus liefst wegvallen in het geheel als onderdeel van de ruimte, an- ders gaat het direct vervelen. Dat werkt heel goed met marmoleum, door het rustige karakter ervan. wat er ook zo goed aan is: je ziet er bijna

Linoleum / Marmoleum vloer bij Piet Boon
Piet Boon Team

niets op, dat is lekker! Een huis moet niet alleen mooi zijn voor de foto, maar ook mooi blijven als je er woont, als je er leeft. Het succes van piet Boon is volgens mij voor een belangrijk deel te danken aan het feit dat we in een ontwerp alle zaken kunnen meenemen die van belang zijn: de technische, de esthetische én de praktische. we kunnen dat doen omdat we alle beno-digde disciplines onder één dak hebben. we hebben verstand van constructie, van materialen, interieur én we hebben naar mijn mening een van de beste styling-afdelingen van de wereld. De styling, waar Karin meyn aan het hoofd staat, wordt van het begin af aan bij elk ontwerp betrokken en bemoeit zich ook heel sterk met de praktische leefbaarheid van een huis. Dat hebben we altijd zo gedaan en daar zijn we uniek in. als alles klopt in je huis, van de vloer tot plek die de kleinste persoonlijke objecten krijgen, dan wordt je daar als mens echt gelukkiger van. Daar ben ik van overtuigd. Dat geldt trouwens niet alleen voor woonhuizen maar ook voor werkruimtes.”

Marmoleum Next Generation

Forbo Marmoleum staat voor veelzijdigheid, duurzaamheid en kracht. Een materiaal dat zowel ecologisch als economisch waarde toevoegt aan alle moderne en eigentijdse architectuur. De dessins in onze nieuwe collectie zijn kleurrijk en zorgen voor een warm, subtiel en eigentijds beeld. Marmoleum is helemaal van deze tijd en past uitstekend in een modern kantoor of een trendy winkel.

MARMOLEUM: KAN TEGEN EEN STOOTJE // EINDELOOS TE COMBINEREN // MOOI NAAST ANDERE NATUURPRODUCTEN // GEMAAKT VAN NATUURLIJKE MATERIALEN // GEMAKKELIJK SCHOON TE MAKEN // VOLDOET IN COMBINATIE MET EEN QUICKFIT ONDERVLOER AAN DE 10dB GELUIDSNORM // 15 JAAR FABRIEKSGARANTIE // IDEAAL VOOR VLOERVERWARMING // LASSEN VAN NADEN NIET NODIG BIJ CONSUMENTEN-TOEPASSINGEN.

Forbo vloerbedekking

 

Lees meer over de collectie van Forbo

 

Meer informatie of vragen over linoleum vloeren?
Kom langs bij Van den Eijnde Woninginrichting en zonwering in  Someren

Van den Eijnde Woninginrichting en zonwering is gelegen in het Brabantse Someren-Eind.
Someren-Eind is gelegen in de stedendriehoek EINDHOVENHELMONDWEERT. Someren bestaat naast de hoofdkern Someren uit drie kerkdorpen: Someren-Eind, Someren-Heide en Lierop.  Someren is ook gunstig gelegen t.o.v. Heeze, Leende, Meijel, Asten, Deurne, Mierlo, Geldrop, Bakel, Milheeze, Maarheeze, Budel en Nuenen.

Bezoek ook onze Outdoor living website met alles over veranda's en zonwering! Klik hier