Blog

Waarom je nú een ander vloerkleed wilt

Met één aanpassing een totaal ander interieur

Zin in iets anders? Stop met zoeken naar een nieuwe bank of dure gordijnen: had je
al aan een vloerkleed gedacht? Je zou het misschien niet denken, maar het is een
van de meest simpele manieren om een kamer in een handomdraai een nieuwe, frisse uitstraling te geven.

Ben je zo iemand wiens handen iedere zoveel maanden kriebelen om de boel te veranderen? Of kom je er met het intreden van de herfst achter dat je woning best wat meer gezelligheid kan gebruiken? Een complete restyling zit er niet altijd in, maar met beperkte middelen kom je een heel eind. Reikt je budget verder dan een stel nieuwe kussens? Dan is investeren in een vloerkleed misschien wel het allerbeste dat je kunt doen.

Misschien valt-ie in eerste instantie niet eens op. Maar haal hem maar eens weg…

Een vloerkleed is de verbindende factor in je interieur, het zorgt ervoor dat alle meubelen een eenheid vormen. Kijk maar eens hoe graag ontwerpers en stylisten er gebruik van maken. Misschien valt-ie op het eerste gezicht niet eens op, maar als je een vloerkleed weghaalt, merk je dat direct en voelt de ruimte ineens een stuk minder uitnodigend en warm aan. Ook kun je met het veranderen of toevoegen van een vloerkleed zorgen voor een heel andere uitstraling. Met een kleine ingreep creëer je een totaal nieuwe look.

Durf groots uit te pakken

Wees vooral niet te bescheiden: kies een vloerkleed dat groot genoeg is. Zorg ervoor dat in ieder geval de voorpoten van elk meubel erop passen, zo wordt het nog meer een sfeervoller geheel en lijkt je zithoek ruimtelijker. Sowieso kun je vloerkleden mooi gebruiken als afbakening van woonruimtes. Dat creëert meer rust in huis.

Ga je voor een opvallend statement of zoek je een harmonieuze aanvulling op wat er al is? Hoe dan ook geeft het een speels effect als je een ander materiaal, patroon of tint kiest dan al aanwezig is in je interieur. Een volledig andere kleur kan ook, om de boel eens even flink op te schudden.

Kiezen maar: doorleefd vintage of lekker hoogpolig

Bedenk ook welke functie een vloerkleed voor jou mag hebben: houd je van bankhangen? Of wil je ook in je slaapkamer meer comfort? Dan is een knuffelzacht, hoogpolig exemplaar natuurlijk erg welkom in de koude maanden die komen. Of ben je juist op zoek naar een wat meer authentieke uitstraling? Dan is een stijlvol, doorleefd vintage vloerkleed een goed idee, of eentje van een stoer natuurlijk materiaal zoals wol.

Onder de eettafel, in de slaapkamer of – doe eens helemaal niet zo gek – tegen de muur!

Of je er nu eentje neerlegt onder de eettafel, in je woonkamer of in je slaapkamer: met een vloerkleed geef je in één keer een hoop sfeer aan een ruimte. En het mooie is: wat je woonstijl ook is, van modern tot klassiek, een passend vloerkleed is er altijd. Naast dat ze comfortabel zijn en bijdragen aan een betere akoestiek in huis, kun je een bijzonder vloerkleed ook zeker als een waar kunstwerk zien. Aan de muur hangen is dan ook helemaal nog niet zo’n gek idee. Volg je gevoel en kies wat jij mooi vindt, want een interieur is pas af als jij je er fijn en thuis in voelt.

Bezoek ook onze Outdoor living website met alles over veranda's en zonwering! Klik hier